GOLDEN GLOBE D.O.O. OBAVIJEST O ZAŠTITI PRIVATNOSTI

Golden Globe d.o.o. poštuje i štiti vašu privatnost. U nastavku možete pročitati kako postupamo s vašim osobnim podacima.

U ovoj Golden Globe d.o.o. Obavijesti o zaštiti privatnosti opisano je postupanje s podacima koji se dobivaju ili prikupljaju putem naših digitalnih platformi, koje zajedno omogućuju posjetitelju mrežni pristup našim uslugama i njihovu uporabu. Ova Obavijest o zaštiti privatnosti tvrtke Golden Globe d.o.o. u skladu su s Općom uredbom o zaštiti podataka EU-a 2016/679 (GDPR) i zakonom Republike Hrvatske.

Golden Globe d.o.o. odgovorna je za prikupljanje, pohranu i obradu vaših podataka. Neke informacije tražimo izravno od vas, a neke se prikupljaju automatski. Tvrtka Golden Globe d.o.o. registrirana je u Hrvatskoj, OIB: 26459728924 s uredom u Kobiljačkoj ulici 8, Kobiljak, 10361 Sesvetski Kraljevec. 

1. Zakonska osnova za obradu podataka

Kada obrađujemo podatke o vama radi ugovora ili potencijalnog ugovora s vama, postoji zakonska osnova radi kojih je za izvršenje ugovora to nužno. Ako je zakonska osnova za obradu podataka privola (suglasnost), imate pravo povući privolu u bilo kojem trenutku, ali to ne utječe na pravo Golden Globe d.o.o. da obrađuje podatke prije povlačenja privole. Ako dijelimo vaše podatke s agencijama zakonodavne vlasti, dijelimo vaše podatke jer smo to obavezni činiti po zakonu.

Također možemo obrađivati osobne podatke ako je to potrebno u svrhu legitimnih interesa tvrtke Golden Globe d.o.o., osim u situacijama u kojima prevladavaju vaši interesi ili temeljna prava i slobode.

2. Razlozi i svrha prikupljanja podataka

U nastavku su navedene glavne kategorije podataka koje Golden Globe d.o.o. prikuplja te glavne svrhe prikupljanja podataka:

2.1 U sklopu općenitog poslovanja društva Golden Globe d.o.o.

Prikupljamo osobne podatke o fizičkim osobama, kupcima, zaposlenicima, dobavljačima (uključujući druge pružatelje usluga), i ostalim uključenim dionicima. Ti podaci mogu uključivati ime i prezime fizičke osobe, podatke za kontakt i druge informacije potrebne u svrhu poslovanja s vama ili vašom organizacijom.

2.2 Za pomoć s upitima

Možete odlučiti ustupiti nam svoje osobne podatke, uključujući svoje ime i prezime, adresu e-pošte ili druge podatke za kontakt, kada nas kontaktirate putem telefona, e-pošte, pošte ili putem naših digitalnih platformi. Ti nam osobni podaci omogućavaju pružanje zatraženih informacija o, primjerice, proizvodima Golden Globe d.o.o., organiziranju mjerenja i izradi ponude za ugradnju proizvoda Golden Globe d.o.o. ili organiziranju servisiranja, sa svrhom da se možemo odazvati u okviru garancije. Te informacije mogu se otkriti Golden Globe d.o.o. relevantnim nezavisnim monterima ili trgovcima u svrhu pomoći kupcu s njegovim upitom ili organiziranja usluga kao što su servisni poziv ili izrada ponude.

2.3 Kupci i potencijalni kupci

Možemo prikupljati osobne podatke kupaca i potencijalnih kupaca, uključujući ime, podatke za kontakt, podatke o plaćanju i kreditnim karticama, informacije o kreditnoj sposobnosti i druge informacije koje su nam potrebne za poslovanje s tom osobom ili organizacijom. Možemo otkriti informacije trgovcima ili nezavisnim monterima ili partnerima za logistiku u svrhu obrade narudžbe kupca, uključujući organiziranje isporuke proizvoda Golden Globe d.o.o. kupcu ili pomoć s upitima.

2.4 Razvoj poslovanja

Podaci koje nam ustupite i podaci koje prikupimo na našim digitalnim platformama bit će korišteni za poboljšanje znanja o kupcima i vođenje relevantne komunikacije i ponuda kroz sve dodirne točke koje možete imati s tvrtkom Golden Globe d.o.o.. Osobni podaci koristit će se i za razvoj proizvoda i usluga.

2.5  Marketinške svrhe

Uz vašu suglasnost, ako je to potrebno, možemo upotrijebiti osobne podatke da bismo vas obavijestili o poslovanju, proizvodima i uslugama Golden Globe d.o.o..

U svrhu komunikacije koristimo različite komunikacijske kanale za koje ste nam dali svoj pristanak.

Poduzimamo aktivnosti poput onih prilagođenih vašim željama i profilu mapiranjem vaših želja i pružanjem prilagođenog marketinga u vezi s proizvodnim linijama (poput prozora i prozorskih dodataka) i usluga putem e-pošte te prilagođenog oglašavanja na web-mjestima Golden Globe d.o.o., drugim web-mjestima i društvenim medijima raspršenim prijenosom tih osobnih podataka ili upotrebom usporedivih sigurnosnih mjera u navedene svrhe sa svojim oglašivačkim partnerima.

Osobni podaci prikupljeni na našim digitalnim platformama također će se koristiti za poboljšanje uvida potrošača te za promicanje odgovarajuće komunikacije i ponude na svim kontaktnim mjestima koja imate s tvrtkom Golden Globe d.o.o. Osobni podaci također će se koristiti za razvoj proizvoda i usluga prikupljanjem osobnih podataka od posjetitelja ili kupaca putem anketa.

Za prethodno navedene svrhe osmišljavamo marketing prilagođen vašim preferencama i profilu koji će biti baziran na vašim kontakt informacijama, povijesti pretraživanja, informacijama o kupnji i pretplatama; kao što su ime i prezime, adresa, e-mail, kontakt broj, povijest narudžbi, jedinstveni identifikatori broj kolačića (cookieID) ili uređaja (deviceID) i praćene povijesti pretraživanja na temelju tih jedinstvenih identifikatora. Imajte na umu da ova lista nije konačna i da možemo koristiti bilo koje osobne informacije prikupljene tijekom vaše komunikacije sa Golden Globe d.o.o. i našim web stranicama, mobilnim aplikacijama, proizvodima i uslugama.

Istražujemo tržišta kako bismo prikupili informacije o tržištu od različitih ciljnih skupina (npr. potrošači, monteri, trgovci, arhitekti, programeri) kako bismo poboljšali naše razumijevanje tržišta, njihovih potreba, pa stoga nudimo najbolju vrijednost i podršku. Istraživanja se provode interno (jednostavni upitnici, informacije) i povjeravaju vanjskim stručnjacima za složenije projekte. Cijeli niz online i offline metoda koje se mogu koristiti. Osobni podaci potrebni za informiranje, pozivanje ispitanika i obavljanje potrebne poslovne segmentacije. 

Ako ne želite da Golden Globe d.o.o. upotrebljava vaše osobne podatke na navedeni način ili ne želite da vam se šalju ikakve dodatne informacije, jednostavno i besplatno možete u bilo kojem trenutku otkazati pretplatu na naše vijesti. Poveznicu za otkazivanje pretplate možete pronaći na dnu svakog emaila ili nas možete kontaktirati putem e-pošte otkazivanje@goldenglobe.hr ili pošte radi otkazivanja pretplate. Kada se odjavite s naše liste pretplatnika, vaši će podaci biti izbrisani u roku od dva mjeseca, osim ako obrađujemo vaše podatke za druge svrhe navedene u točkama 2.1-2.12.

2.6 Anketiranje posjetitelja i kupaca

Možemo prikupljati osobne podatke posjetitelja naših internetskih stranica ili kupaca kao dio istraživanja o uslugama i proizvodima tvrtke Golden Globe d.o.o.. Te se informacije neće upotrebljavati za marketinšku komunikaciju bez vašeg dopuštenja.

2.7 Posjetitelji

Ako želite posjetiti naš izložbeni prostor i dogovoriti termin, ili prisustvovati danima otvorenih vrata ili izložbama koje povremeno organiziramo, prikupit ćemo osobne podatke za sastanak, uključujući vaše ime, adresu e-pošte i eventualno vaš broj telefona i adresu. S tim osobnim podacima možemo vas primiti i osigurati pomoć kako je opisano u odjeljku 2.2.

2.8 Obuka za partnere

Organiziramo obuku za različite skupine poslovnih partnera i njihovih zaposlenika (npr. monteri, trgovci, arhitekti). Činimo to kako bismo osigurali njihovu spremnost, posebice za montiranje, prodaju, savjetovanje Golden Globe d.o.o. proizvoda, praćenje njihove stručnosti i procjenu usvojenog znanja.

Obuka se može odvijati na mjestu ili online. Osobni podaci koji se traže u vezi s aktivnošću potrebni su za provođenje obuke i praćenje tijeka obuke polaznika

2.9 Događaji za naše partnere, sportski događaji

Povremeno za naše partnere organiziramo razne događaje (npr. sportski događaji, konferencije, izložbe). U mjeri u kojoj je to potrebno za organizaciju tih događaja i upravljanje potrebnim rezervacijama, obrađujemo osobne podatke i, ako je potrebno, prosljeđujemo ih trećim stranama uključenima u organizaciju (npr. putnička agencija, osiguravajuće društvo, mjesto održavanja sportskih događaja).

Tijekom događaja mogu se snimati fotografije i videozapisi koje možemo objaviti na stranicama zajednice, u časopisima i na našem web-mjestu. Upotreba snimki i fotografija na kojima je dotična osoba prikazana na prepoznatljiv, jedinstven način odvija se u skladu sa zakonskim odredbama o korištenju osobnih slika.

2.10 Kampanje

Organiziramo razne kampanje za različite skupine klijenata (npr. nagradni programi, nagradne igre). Osobni podaci koji se traže u vezi s aktivnostima potrebni su za kampanju koja se provodi. Prije stupanja u aktivnost prikuplja se prihvaćanje Uvjeta i odredbi.

2.11 Potencijalni zaposlenici i izvođači

Kada se osoba prijavi za posao ili sklopi ugovor s Golden Globe d.o.o., možemo prikupljati određene podatke kao što su ime i prezime, podaci za kontakt, informacije o radnoj povijesti, svjedodžbi i diploma i uvjerenja o obrazovanju, provjere relevantnih evidencija i informacije o profesionalnim interesima. To se može prikupljati izravno od kandidata, od savjetnika za zapošljavanje te prethodnih poslodavaca osobe i drugih, uključujući preporuke i javno dostupne izvore. Te nam informacije služe za informiranje i pomoć u donošenju odluke o ponudi zaposlenja osobi ili sklapanju ugovora s osobom.

2.12 Radi usklađivanja sa zakonom

Možemo prikupljati osobne podatke kako je zakonom propisano ili dopušteno.

Osobni kao i neosobni podaci koje prikupi Golden Globe d.o.o. smatraju se povjerljivima i nikada se neće prodati ili iznajmiti trećim osobama osim kao što je navedeno u točkama 2 i 4.

3. Kako prikupljamo vaše informacije

Prikupljamo podatke koje nam dajete kada od nas zatražite proizvode, usluge ili informacije, registrirate se kod nas, sudjelujete u javnim raspravama ili drugim aktivnostima na našim internetskim stranicama ili aplikacijama, odgovorite na ankete za kupce ili na drugi način ostvarite interakciju s nama. Prikupljamo podatke korištenjem raznih tehnologija.

3.1 Upotreba kolačića

Prikupljamo podatke poput kolačića raznim tehnologijama. To uključuje posjete našim web-mjestima i aplikacijama ili upotrebu naših aplikacija na web-mjestima ili platformama trećih strana. Kolačići su male datoteke koje pohranjuju podatke na računalu, mobilnom telefonu ili drugom uređaju osobe. Omogućuju subjektu koji postavlja kolačić na uređaj osobe da ga prepozna na web-mjestima, uređajima i/ili sesijama pregledavanja. Kolačići služe u mnoge korisne svrhe. Na primjer, pomažu nama i trećim stranama da shvatimo koji je dio našeg web-mjesta najpopularniji, jer nam pomažu da vidimo kojim stranicama i značajkama posjetitelji pristupaju i koliko vremena provode na stranicama.

3.2 Google Analytics

Naše web-mjesto koristi Google Analytics, uslugu internetske analize tvrtke Google Inc. („Google”). Google Analytics koristi kolačiće koji omogućuju analizu vaše upotrebe web-mjesta. Podaci koje generira kolačić o vašem korištenju našeg web-mjesta obično se prenose na Google poslužitelj u SAD-u i tamo pohranjuju. Međutim, ako je na web-mjestu aktivirana anonimizacija IP-a, Google će unaprijed skratiti vašu IP adresu u državama članicama Europske unije ili u drugim državama ugovornicama Ugovora o Europskom gospodarskom prostoru. Samo u iznimnim slučajevima puna IP adresa bit će poslana na Google poslužitelj u SAD-u i tamo skraćena. U ime korisnika ovog web-mjesta, Google će koristiti te podatke za procjenu vaše upotrebe web-mjesta, za sastavljanje izvješća o aktivnostima na web-mjestu i za pružanje drugih usluga koje se odnose na aktivnosti web-mjesta i korištenje interneta. IP adresa koju Google Analytics pruža kao dio Google Analytics-a neće se spojiti s drugim Google podacima. Možete spriječiti spremanje kolačića u postavkama preglednika; međutim, u tom slučaju možda nećete moći u potpunosti koristiti sve značajke našeg web-mjesta. Osim toga, možete spriječiti Google u prikupljanju podataka koje generira kolačić i koji se odnose na vašu upotrebu web-mjesta (uključujući vašu IP adresu) te obradu podataka koju provodi Google preuzimanjem i instaliranjem dodatka za preglednik koji je dostupan na sljedećoj poveznici http://tools.google.com/dlpage.

3.3 HubSpot

HubSpot, softver tvrtke HubSpot Inc., SAD, koristimo za naše mrežne marketinške aktivnosti, poput slanja biltena. Ovaj se softver koristi u kontekstu ulaznog marketinga. Pomaže nam statističkim analizama i procjenama evidentiranog ponašanja korisnika kako bismo bolje uskladili našu marketinšku strategiju i optimizirali sadržaj koji vam je dostavljen. Upotrebljavaju se kolačići. Pohranu kolačića možete spriječiti u bilo kojem trenutku odgovarajućim postavljanjem softvera preglednika, brisanjem kolačića koji su već spremljeni ili odbijanjem upotrebe kolačića. Imajte na umu da ako blokirate kolačiće, možda nećete moći u potpunosti iskoristiti usluge ponuđene na našem web-mjestu. Za više informacija pogledajte Uvjete korištenja i Pravila o zaštiti privatnosti na http://www.hubspot.com/terms-of-service i http://www.hubspot.com/privacy-policy. Ako ne želite koristiti podatke o svom posjetu u opisane svrhe, možete nas i kontaktirati. Svi podaci koje prikupljamo podliježu ovim Pravilima o zaštiti privatnosti.

3.4 Ostalo

Web-obrasci postavljeni na našem web-mjestu, pretinci e-pošte omogućuju vam da nas kontaktirate u slučaju pritužbi, ponuda, savjeta i sl.

3.5 Poveznice na druge internetske stranice

Ova internetska stranica sadržava poveznice na druge internetske stranice (kao što su Facebook, Google+, YouTube, Pinterest) na koje se ova Obavijest o zaštiti privatnosti ne odnose. Imajte na umu da ne preporučujemo druge internetske stranice i njihov sadržaj. Preporučujemo vam da pročitate izjavu o privatnosti svake internetske stranice koju posjetite.

4. Dijeljenje vaših podataka s drugim društvima

Vaše osobne podatke možemo dijeliti interno u Golden Globe d.o.o., ali samo ako su potrebni za ostvarivanje svrhe za koju obrađujemo vaše osobne podatke. Svi subjekti u Golden Globe d.o.o. su potpisali Sporazum o obradi podataka koji osigurava da se uvijek slijede isti postupci prilikom obrade osobnih podataka, osiguravajući tako održavanje istog nivoa sigurnosti kroz cijelu grupu.

Također možemo podijeliti vaše podatke s odabranim trećim stranama koje pripadaju sljedećim kategorijama primatelja:

 • Poslovne partnere, dobavljače i proizvođače s kojima surađujemo, kao na primjer službe za korisnike i isporuku, podršku web-stranice i usluge poslužitelja.
 • Davatelje tehničkih usluga, kao na primjer analitike, tehnologije za praćenje i određivanje ciljanih skupina te re-targeting tehnologije i pružatelja usluga tražilice koji nam pomažu u poboljšanju i optimizaciji naših platformi.
 • Oglašivače i reklamne mreže koje zahtjevaju podatke da mogu odabrati relevantne oglase za vas i druge, ako ste dali pristanak.
 • Društvene mreže, ako je potrebno pri procesuiranju i ako ste dali pristanak.
 • S trećim stranama radi osiguranja zaštite i sigurnosti naših kupaca, zaštite naših prava i imovine, usklađivanja sa zakonskim postupcima ili drugim slučajevima, ako smatramo u dobroj vjeri da je otkrivanje zakonom propisano.
 • Golden Globe d.o.o. ili treće strane koje upravljaju digitalnim platformama i alatima u ime naše tvrtke radi pružanja usluga u vezi s našim aktivnostima (npr. program prikupljanja bodova, kampanja povrata novčanih sredstava, nagradne igre, obuka) ili radi našeg stupanja u kontakt s vama.
 • Treće strane koje snimaju fotografije i videozapise u ime naše tvrtke, poput pobjednika nagradnih igara, donatora, sudionika obuke, događaja.

Te tvrtke smiju koristiti vaše osobne podatke samo u svrhe koje su potrebne našoj tvrtki ili koje zahtijeva zakon.

Kada surađjuemo sa vanjskim pružateljima usluga kod obrade vaših podataka, sklapamo Sporazum o obradi podataka. Pružateljima usluga je zabranjeno koristiti vaše osobne podatke u druge svrhe osim onih koje smo mi zatražili ili koje su zakonom propisane.

Vaše osobne informacije su pohranjenje na serverima koji se nalaze u Europskoj Uniji.

Primatelji izvan EU:  Kada koristimo ili otkrivamo osobne podatke prenesene iz Europske unije, koristimo se standardnim ugovornim klauzulama koje je odobrila Europska komisija, usvajamo druge načine prema pravu Europske unije kako bismo osigurali u biti jednakovrijedna jamstva ili tražimo vaš pristanak.

5. Vaše kontrole i izbori

Dajemo vam pravo na određene kontrole i izbore povezane s našim prikupljanjem, obradom i dijeljenjem vaših podataka. U skladu s lokalnim zakonom, vaše kontrole i izbori mogu uključivati:

 • Možete promijeniti svoje izbore u smislu pretplata, vijesti i upozorenja.
 • Možete izabrati želite li od nas primati marketinšku komunikaciju o proizvodima i uslugama za koje smatramo da bi vam mogle biti zanimljive.
 • Možete izabrati hoćemo li dijeliti vaše osobne podatke s drugim društvima da bi vam ona mogle slati marketinšku komunikaciju o svojim proizvodima i  uslugama.
 • Možete izabrati želite li primati ciljane oglase mnogih oglašivačkih mreža, razmjene podataka, analitike marketinga i drugih pružatelja usluga.
 • Možete zatražiti pristup svojim osobnim podacima koje posjedujemo da biste ispravili neispravne ili nepotpune podatke te u određenim situacijama možete  zatražiti brisanje svojih podataka iz naše evidencije, ograničavanje korištenja ili prijenos podataka (Prava osobe, “Rights of the individual”). Također, možete se usprotiviti obradi svojih osobnih podataka.
 • Možete ostvariti svoje kontrole i izbore ili zatražiti pristup svojim osobnim podacima kontaktiranjem službe za korisnike ili praćenjem uputa navedenih u  komunikaciji koja vam je poslana. Imajte na umu da vam u slučaju da nam ne dopustite prikupljanje svojih osobnih podataka možda nećemo moći isporučiti  određene proizvode i usluge te neke od naših usluga možda neće moći uzeti u obzir vaše interese i preferencije. Ako imate bilo kakva pitanja o konkretnim  osobnim podacima o vama koje obrađujemo ili čuvamo, kontaktirajte službu za korisnike na reklamacija@goldenglobe.hr

Na vaš zahtjev odgovorit ćemo unutar mjesec dana, ali imamo pravo produljiti taj period na dva mjeseca. Ako produljimo rok, o tome ćemo vas obavijestiti poisteku prvog mjeseca.

6. Sigurnost, integritet i čuvanje podataka

Sigurnost, integritet i povjerljivost vaših informacija izrazito su nam važni. Naša je Grupa provela tehničke, administrativne i fizičke sigurnosne mjere koje su osmišljene za zaštitu informacija od neovlaštenog pristupa, otkrivanja, uporabe i izmjene. S vremena na vrijeme pregledavamo svoje sigurnosne postupke da bismo razmotrili odgovarajuće nove tehnologije i metode. Imajte na umu da, unatoč našim najvećim naporima, nikakve sigurnosne mjere nisu savršene ili neprobojne. Vaše ćemo osobne podatke čuvati koliko je potrebno za ispunjavanje svrha navedenih u ovoj Obavijesti o zaštiti privatnosti, osim ako je dulji rok čuvanja zakonom propisan ili dopušten. Redovito ćemo ažurirati informacije.

7. Izmjene ove Golden Globe d.o.o. Obavijesti o zaštiti privatnosti

S vremena na vrijeme možemo promijeniti ovu Golden Globe d.o.o. Obavijest o zaštiti privatnosti da bismo obuhvatili najnovije tehnologije, prakse u industriji i regulatorne zahtjeve ili zbog drugih svrha. U svakom trenutku, najnovija verzija Obavijesti o zaštiti privatnosti bit će objavljena na našim digitalnim platformama. Stoga preporučamo da redovito čitate našu Obavijest o zaštiti privatnosti. Kada je to po zakonu potrebno, zatražit ćemo vašu privolu.

8. Komentari i pitanja

Ako imate komentar ili pitanje o ovoj Golden Globe Obavijesti o zaštiti privatnosti, kontaktirajte nas.

Možete podnijeti pritužbu na način na koji smo upotrebljavali vaše osobne podatke. Možete nas kontaktirati s pomoću podataka za kontakt koji su navedeni na kraju ove Obavijesti o zaštiti privatnosti. Ako se podnosi pritužba, ime podnositelja pritužbe i podaci za kontakt moraju nam se dostaviti. Mi ćemo istražiti pritužbu. Ako smatrate da nismo uspjeli riješiti pritužbu na zadovoljavajući način, možete podnijeti pritužbu Agenciji za zaštitu osobnih podataka, Martićeva ulica 14, 10000 Zagreb, telefon 01/4609-000, e-pošta: azop@azop.hr, www.azop.hr.

9. Podaci za kontakt

Ovu internetsku stranicu posjeduje i vodi Golden Globe d.o.o.

Tvrtka Golden Globe d.o.o. registrirana je u Hrvatskoj, OIB: 26459728924 s uredom u Kobiljačkoj ulici 8, Kobiljak, 10361 Sesvetski Kraljevec. 

Možete nas kontaktirati slanjem pošte na prethodno navedenu poslovnu adresu ili e-poštom na reklamacija@goldenglobe.hr

Ova Obavijest o zaštiti privatnosti zadnji put je ažurirana 15.11.2021.

MENU