Povrati

Prema Zakonu o zaštiti potrošača, (Narodne novine broj 41/14, 110/15) kupac ima pravo na jednostrani raskid kupoprodajnog ugovora ako je sklopljen na daljinu, poput kupovine preko interneta ili telefona, unutar 14 dana od primitka robe. Ukoliko kupac želi prekinuti takav ugovor, može to učiniti bez objašnjavanja razloga prije isteka roka od 14 dana, obavijestivši prodavatelja o tome. Obavijest može biti poslana putem obrasca za raskid ugovora, koji se može donijeti u prodajnom centru ili poslati poštom, Golden Globe d.o.o. Kobiljačka cesta 8, Kobiljak, 10361 Sesvetski Kraljevec, ili e-mailom reklamacija@goldenglobe.hr , ili na drugačiji način naveden od strane prodavatelja.

Ukoliko kupac odluči prekinuti kupoprodajni ugovor na daljinu, to može učiniti bez objašnjenja razloga, pod uvjetom da prodavatelja nedvosmisleno obavijesti prije isteka roka od 14 dana. Obavijest može biti poslana putem obrasca za raskid ugovora, koji se može donijeti u prodajni centar Golden Globe d.o.o. Kobiljačka cesta 8, Kobiljak, 10361 Sesvetski Kraljevec ili poslati poštom ili e-mailom na reklamacija@goldenglobe.hr

Ukoliko želite vratiti ili zamijeniti proizvod, mora on biti u svojoj originalnoj, neoštećenoj ambalaži i u identičnom stanju u kojem ste ga primili. Ukoliko zadovoljava sve uvjete (popunjen obrazac za jednostrani raskid ugovora, proizvod nije montiran ni upotrijebljen), možete ga vratiti u prodajni centar Golden Globe d.o.o. Kobiljačka cesta 8, Kobiljak, 10361 Sesvetski Kraljevec ili sami organizirati dostavu. Imajte na umu da Golden Globe d.o.o. ne odgovara za eventualna oštećenja tijekom transporta ako koristite dostavnu službu. Kada sami organizirate prijevoz, proizvod mora biti ispravno zapakiran, uključujući i originalnu ambalažu, kako bi se spriječilo oštećenje. Ukoliko imate bilo kakva pitanja, slobodno nam se obratite na reklamacija@goldenglobe.hr

Ukoliko otkažete ovaj ugovor, dobit ćete povrat svih uplata koje smo primili od Vas, umanjenih za smanjenje vrijednosti robe, uključujući troškove dostave (izuzev dodatnih troškova nastalih zbog Vašeg odabira vrste dostave koja nije najjeftinija vrsta standardne dostave koju mi nudimo), bez odlaganja i u svakom slučaju ne kasnije od četrnaest (14) dana od dana kad smo primili obavijest o Vašoj odluci o otkazivanju ugovora. Povrat uplate može se odgoditi dok ne dobijemo proizvod natrag.

U slučaju otvaranja ambalaže vrijednost proizvoda smanjuje se za 20%, a u slučaju pokušaja ili izvršene ugradnje (otvorene vrećice s elementima za ugradnju) vrijednost proizvoda smanjuje se za 50%. U drugim slučajevima smanjenje vrijednosti utvrđivat će se zasebno.

Podsjećamo Vas da, od trenutka kad preuzmete proizvod i dok nam ga ne vratite, Vi ste odgovorni za taj proizvod i snosite odgovornost za bilo kakvo oštećenje.

Vi ste obavezni snositi izravne troškove povrata robe.

Odgovorni ste za bilo kakvo smanjenje vrijednosti prizvoda koje proizlazi iz rukovanja proizvodom koje nije nužno da bi se ustanovila priroda, karakteristike i funkcioniranje proizvoda.

Proizvod koji se želi vratiti obavezno je vratiti u Golden Globe d.o.o. poslovnici, Kobiljačka cesta 8, Kobiljak, 10361 Sesvetski Kraljevec.

Reklamacija proizvoda

Ako primijetite bilo kakva oštećenja na pakiranju prilikom preuzimanja narudžbe, obratite pažnju dostavljaču i zahtijevajte da on to evidentira. Ukoliko kupac ne obavijesti dostavljača o bilo kakvom oštećenju pakiranja trenutno kada preuzima proizvod, smatra se da je proizvod primljen s neoštećenom ambalažom.

Kada potrošač nema pravo na jednostrani raskid ugovora?

Postoje određeni uvjeti kada je pravo potrošača na jednostrani raskid ugovora isključeno. Primjerice, ako je ugovor o uslugama trgovac u potpunosti ispunio, a ispunjenje je započelo uz izričit prethodni pristanak potrošača, ako je predmet ugovora roba ili usluga čija je cijena ovisna o promjenama na financijskom tržištu koje su izvan utjecaja trgovca, ako je predmet ugovora roba koja je izrađena po specifikaciji potrošača ili prilagođena potrošaču ili ako je predmet ugovora lako pokvarljiva roba ili roba kojoj brzo istječe rok uporabe, zapečaćena roba koja zbog zdravstvenih ili higijenskih razloga nije pogodna za vraćanje, ako je predmet ugovora pružanje usluge smještaja koji nije namijenjen stanovanju, pružanje usluge prijevoza robe, usluge najma vozila, usluge isporuke hrane i pića ili usluga vezanih uz slobodno vrijeme, ako je ugovoreno da usluga bude pružena određenog datuma ili u određenom razdoblju itd.

MENU